Albion logo Beuseborgh
Beuseborgh Mauritius Home
Beuseborgh Mauritius Albion
Beuseborgh Mauritius Woning
Beuseborgh Mauritius Inrichting
Beuseborgh Mauritius Verhuur
Beuseborgh Mauritius Eten & Drinken
Beuseborgh Mauritius
Beuseborgh Mauritius Foto's
Beuseborgh Mauritius Contact
 
 
Beuseborgh Mauritius Aanbieding

Het dorp
Albion, ongeveer 10 km. ten zuiden van Port Louis aan de west­kust, is oorspronkelijk een rustig vissers­dorp, dat eigenlijk uit meerdere kernen bestaat: het oude dorp, de wijk Chazal langs de kust, ten noorden van het oude dorp, en Belle Vue (Camp Créole) aan de weg naar Port Louis.
Aan de weg naar Bambous is in 2006 een apparte­men­tencomplex geopend, met daar omheen percelen voor vrijstaande woningen. In 2007 heeft ClubMed een nieuw vakantiecomplex ten zuiden van het oude dorp in gebruik genomen.

Strand
Het strand van Albion (La Plage Publique) ligt tussen het oude dorp en Chazal. Het wordt vooral bezocht door mensen uit de omge­ving. Het strand is door de week rustig en in het weekend en op feestdagen is het er gezellig druk. Het verlengde van la plage publique, zowel naar het zuiden als naar het noorden, is ook openbaar (Mauritius kent geen privé-stranden). Het strand aan de noordzijde ligt achter de villa's langs de kust in de wijk Chazal. Naar het zuiden komt u bij het complex La Plantation d'Albion van ClubMed.

Vakantie
Zoals gezegd: Albion is een rustig dorp. Dat geldt ook voor de wijk Chazal. Dat betekent dat u vergeefs naar discotheken, casino's, café's en ander rumoerig vertier zult zoeken. Zodra het donker is, en dat is afhankelijk van het jaargetijde vanaf 18.00 uur, speelt het leven zich in hoofdzaak thuis of bij familie of vrienden af. Wilt u toch een uitgaansleven, dan kunt u naar Port Louis of Grand Baie. Vooral Grand Baie is een echte vakantieplaats.

Public beach van Albion